Opel Ampera-e, den nye rekkeviddekongen

New European Driving Cycle (NEDC) er standarden for sammenligning av rekkevidde mellom ulike biler, og når Ampera-e bryter den magiske 500 kilometersgrensen, uten lading, slår den nærmeste konkurrent med god margin. Dermed får du tilgang til en helt unik kombinasjon: En miljøvennlig elektrisk bil, akselerasjonen til en sportsbil, og frihet til å dra dit du vil – uten å bekymre deg over flatt batteri.

Effektiv og smart 
Ampera-e har flere gode kort i ermet. På landeveien er den, i tillegg til å være svært stillegående, også i stand til å lade batteriet. Det eneste føreren trenger å gjøre, er å lette litt på gasspedalen mens bilen står i «Drive». Ampera-e vil automatisk sørge for at elektromotoren fungerer som en dynamo, og lagrer bevegelsesenergi tilbake i batteriet. Ønsker du å øke regenereringen kan føreren bytte til «Low».

Helt nytt er funksjonen «Regen on Demand» for maksimal regenerering. Fører kan bytte til denne modusen med en hendel bak rattet. I denne modusen er motorbremsen så sterk, at det ikke er nødvendig å bruke bremsepedalen for å stoppe helt i normal trafikk. Simuleringer viser at føreren ved hjelp av denne «en-pedal-funksjonen» kan øke rekkevidden med opptil fem prosent sammenlignet med kjøring i «Drive» - perfekt når du kjører i kø eller i tett bytrafikk. Selvsagt må føreren være klar til å bruke bremsepedalen om noe uventet skulle inntreffe.

Med et maksimalt dreiemoment på 360 Newtonmeter og 204 hestekrefter (150) kW når den 50 km/t allerede etter 3,2 sekunder, og den viktige mellomakselerasjonen fra 80 - 120 går unna på 4,5 sekunder. For å ivareta rekkevidde, er toppfarten begrenset til 150 kilometer i timen.

Romslig
Med sine 417 centimeter imponerer ikke Ampera-e bare med sin rekkevidde. Den gir også rikelig plass til fem personer og har et bagasjerom på 381 liter, noe som helt klart er over snittet for biler av samme størrelse. 

Den generøse plassen gjøres mulig av en smart integrasjon av de ti batterimodulene. Hele pakken er plassert i bunnen av bilen, og skreddersydd til bilens form. Det betyr at all plass utnyttes maksimalt.

Ampera-e er utstyrt med den nyeste versjonen av Opels infotainmentsystem IntelliLink som med full støtte for Apple CarPlay og Android Auto, gir sømløs tilkobling av smarttelefoner. Dermed har du full tilgang til din favorittmusikk, og andre tjenester direkte fra den store berøringsskjermen.

Din personlige rådgiver
Selvsagt kommer Ampera-e, som alle Opels personbiler, med Opel OnStar. Et system som kan være livreddende om uhellet skulle være ute. Enten ved at du selv ber om hjelp, eller ved at OnStar varsles automatisk om en ulykke skulle inntreffe.

Opel OnStar er din personlige rådgiver på veien. Ett trykk på OnStar-knappen og du kobles opp mot din egen rådgiver som kan hjelpe deg med å finne adressen til dit du skal, og deretter laste den ned til navigasjonen din, eller gjennomføre en sjekk på bilen din før du legger ut på langtur.